Автосервиз в американския щат Джорджия се разплати със свой бивш служител по нетрадиционен начин.

Андреас Флатън е получил своето последно възнаграждение от 915 долара, платени в монети от по 1 цент.

Има обаче и още една подробност – всяка от 91 500 монети е била покрита с масло. Ето защо Флатън разказва пред BBC, че се е наложило да изтрие всяко едно от пенитата (бел. ред. пени е монетата от 1 цент в САЩ), за да може да се премахне автомобилното масло от тях.

От сервиза OK Walker Autoworks не са коментирали пред медиите този случай, на на сайта си посочват: „Да, ние приемаме плащания в пенита. Те също са пари в брой.“

Собственикът Майлс Уолкър казма пред CBS46, че Флатън все пак е получи парите си, а това е всичко, което има значение.

Служителят разказва, че работил като мениджър в серзива, намиращ се в Пийчтри, разположен южно от Атланта, до ноември миналата година. Именно тогава той напуска, след като не постига съгласие с шефа относно възможността да си тръгва по-рано от работа, за да прибере децата си от детската градина.

Когато заплатата му не пристигнала в обичайния ден, Флатън се обърнал към Министерството на труда на САЩ, откъдето потвърдиха, че са се свързали на три пъти със сервиза, за да уточнят този проблем.

И все пак Флатън получава парите, макар и в монети от по 1 цент. Днес те се намират в количка в гаража му, но теглото им е толкова голямо, че дори са спукали гумите ѝ.

Приятелката на Флатън Оливия Оксли е публикувала видео в Instagram, на което може да се видят монетите.

Двамата се опитали да ги накиснат във вана с вода, сапун и оцет, но без успех и сега единствената надежда да премахнат маслото от тях е да ги изтрият една по една.

Според тях на всеки два часа могат да се почистят монети на стойност 5 долара.

„Мисля, че това ще е доста работа за нещо, за което вече съм се трудил“, каза той пред Fox 5 Atlanta.

Макар и заплащането с монети да не е практично, морално или честно, това не е незаконно, казаха от министерството пред New York Times.