Apple обяви, че ежегодната конференция на разработчиците на компанията ще започне на 7 юни.

Подобно на миналата година, събитието ще бъде единствено онлайн заради продължаващата пандемия от COVID-19.

То ще продължи до 11 юни и ще бъде безплатно за участие за разработчици.

Apple обикновено представя новия си софтуер за iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV и Mac в първия ден на WWDC, както е известно събитието.

Понякога компанията го използва, за да представя и нови хардуерни продукти - особено такива, които ще се възползват от новия софтуер, пише CNBC.

Събитието е фокусирано върху разработчиците, които създават приложения за продуктите на Apple. Това обаче често е и първият път, в който обществеността вижда новите функции, които ще достигнат до техните устройства.

Обикновено софтуерът, който се представя през юни, се пуска в бета версия преди окончателното му излизане през есента.

Apple придобива компания на всеки 3-4 седмициТехнологичният гигант е придобил около 100 компании за последните шест години

През 2020 г. Apple обяви, че преминава от процесори на Intel към собствени чипове. Компанията обяви тогава през ноември и първите компютри, които ще използват процесорите M1.

По време на WWDC 2020 Apple показа пример за това колко мощни са новите чипове. Компанията също така представи iOS 14 за смартфони iPhone, iPadOS 14, watchOS 7, големият ъпдейт Big Sur на macOS и новия софтуер Apple TV. През 2019 г. Apple използва събитието, за да представи Mac Pro - най-мощния компютър в историята си.

Наскоро се появи информация, че Apple ще представи нови хардуерни продукти преди WWDC 2021. Новите модели iPad, например, се очакват през април. Компанията обаче се очаква да обнови и своите iMac и други компютри с новия си процесор. Така че е напълно логично за Apple да представи и нови продукти, ако не излязат по-рано.