Четирима са били нападателите атакували по-рано днес инкасо автомобил, който превозвал парични средства от обект на автомагистрала "Струма". Това стана ясно от брифинг на МВР и прокуратурата от мястото на инцидента. Обирът е станал на бензиностанция от голяма верига.

"Тази сутрин, около 10.06 часа, постъпи през националния телефон за спешни повиквания 112, сигнал за обир на инкасо автомобил. Незабавно са извършени заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, които текат и в момента. Това е професионално извършено престъпление", заяви старши комисар Димитър Попов, директор на МВР-Перник, цитиран от БНТ.

Откраднати са около 500 000 лева. "Но може да бъде и по-малко, и повече. Към настоящия момент не мога да кажа нищо. На по-късен етап, като стигнем до някъде, ще изнесем повече информация", допълни той.

Най-крупните грабежи у нас през последните годиниКои са най-големите грабежи на крупни суми пари в страната за последните няколко години?

Започнали са процесуално-следствени действия, те текат и в момента. Образувано е досъдебно производство за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Нападателите са четирима човека, които са се оттеглили с друг автомобил. Упражнено е насилие върху единия от охранителите, съобщи окръжният прокурор на Перник Галина Антова.

Инкасо автомобилът е превозвал парични средства от обект на автомагистрала "Струма".

Това е вторият случай на обир на инкасо автомобил в Перник. През декември друг инкасо автомобил бе нападнат в града, а по-късно колата на обирджиите бе открита на автомагистрала "Струма". Извършителите все още не са задържани, а открадната сума бе в размер на 1 милион лева.