Забележителната O-Tower в Ханджоу, оприличена на безкрайност от дизайнерите й Bjarke Ingels Group (Big), ще бъде централата за научноизследователска и развойна дейност на най-голямата компания за смартфони в Китай - Oppo.

Докато горните етажи на сградата ще бъдат заети само от компанията, долните три ще бъдат на разположение на обществеността.

Акцентът в това пространство ще бъде вътрешен двор, изпълнен със зеленина и описан от архитектите му като „градска всекидневна“.

Публично достъпните зони на сградата ще включват още изложбени площи, столова и работилници.

От гледна точка на местоположението, кулата ще се намира между естествено езеро, парк с площ от 10 000 квадратни метра и градска зона в квартал Yuhang на Ханджоу.

Архитектите на кулата посочват, че сградата ще бъде „екологично, икономически и социално устойчива“.

За да се подобри благосъстоянието на обитателите й, тя ще предлага серия от затворени зони в стил тераса на горните етажи, под наклоненото О на покрива. Те ще разполагат с места за сядане, където служителите да могат да общуват и да се наслаждават на гледката към езерото и парка.

Прозорците и ъглите на стените са проектирани така, че да намаляват отблясъците от слънцето. Загряването на сградата от лъчите му пък е снижено с 52 процента, което означава, че падат и разходите за изкуствено охлаждане.

Ханджоу е популярно място за почивка в Китай, благодарение на езерото и околните хълмове. Bjarke Ingels Group посочват, че изграждането на O-Tower ще превърне града в "един от най-важните центрове за изследвания и развитие на Oppo в Китай".

Строят най-високата сграда в Западна Европа в малко датско градчеНай-високата сграда в Западна Европа ще бъде построена в малкия провинциален град Бранде в Дания, който има население от едва 7000 душ