Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг пусна в социалната мрежа снимка на двете си кози, отбелязвайки, че техните имена са Макс и Биткойн.

Почитателите на криптовалутите веднага започнаха да спекулират, че основателят на Facebook подкрепя биткойна.

Годишното събрание на акционерите на Facebook е на 26 май и някои потребители на социалните мрежи очакват, че на него Закърбърг може да обяви, че той или компанията притежават от криптовалутата.

Самият Закърбърг все още не е разяснил защо козите му носят точно тези имена, така че на този етап всичко това са само предположения.

Малко странно е обаче, че Закърбърг е кръстил едната си коза Биткойн, след като Facebook планира да пусна собствена криптовалута.

Компанията се очаква да представи по-късно през годината Diem - ребрандирана и подобрена версия на предишната криптовалута, която носеше името Libra.

Има и една друга причина Закърбърг да притежава козите, която обаче не вещае нищо добро за тях. Преди време в продължение на година той ядеше само животни, които е убил сам.

През онази година той дори сервира на основателя на Twitter Джак Дорси месо от коза, която беше убил в същия ден. В интервю за списание Rolling Stone Дорси разказа, че сервираното месо било студено и той хапнал само салата.

Да се надяваме, че същата съдба няма да застигне и Биткойн и Макс.