"Ще работим почтено при спазване на законите".

Това заяви новият служебен министър-председател генерал Стефан Янев на официалната церемония в Гербовата зала при представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, съставено от президента Румен Радев.

"Залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност.

Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години, за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри“, заяви Янев.

Кой е Стефан Янев - новият служебен премиер на България?Стефан Динчев Янев е български офицер, бригаден генерал, служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната в кабинета на Огнян Герджиков

Той посочи, че ще работят заедно и в полза на гражданите, посочва Darik News.

„Наш основен приоритет е организирането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби. Очаквам всички институции да работят синхронизирано.

Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми“, каза още служебният премиер.