Louis Vuitton вече е синоним на шик, но партньорството на компанията за луксозни стоки с Формула 1 я отвежда на съвсем друго ниво.

През май известната модна марка обяви многогодишно партньорство с най-гледаното автомобилно състезание в Европа и Азия.

То стартира с Гран при на Монако, което трябва да се състои в края на месеца.

За събитието Louis Vuitton изработва персонализирана кутия за трофеи, достойна за истинския победител.

„Фанджо, Хил, Мос, Стюърт, Сена, Прост, Шумахер или напоследък Алонсо, Фетел, Розберг, Рикиардо или Хамилтън, Гран При на Монако празнува най-големите шампиони“, казва Майкъл Бърк, председател и изпълнителен директор на Louis Vuitton.

"При почти 300 километра в час, всички пилоти се стремят да спечелят. Днес сме горди, че сме свързани с първенството и заедно започваме да пишем част от историята. Кутията на трофеите олицетворява „Победните пътувания в Louis Vuitton“ - свидетели на следващите победи и продължавайки да създават легенди!"

Какво е да живееш в Монако?Днес там живеят около 38 300 души, като всеки трети е милионер

Произведена в историческия цех на марката Asnières в покрайнините на Париж, ръчно изработената кутия се предлага с емблематичното монограмно платно на Louis Vuitton, но този път е в прекрасен червен нюанс, за да представлява Монако.

Добавени са червени и бели линии, които представляват знамето на Монако във формата на V за "победа" (от английското victory), посочват от Louis Vuitton.

„Освен че сме партньори с известната марка, ние сме доволни, че трофеят за победителя в Гран При на Монако вече може безопасно да пътува в „първа класа“, казва Мишел Боери, президент на Automobile Club de Monaco.

Трофеят ще бъде връчен на победителя в Гран При на Монако на 23 май 2021 г.