MGM е едно от най-известните филмови студия в Холивуд, популярно със своето лого с лъва Лео и близо 100-годишната си история.

Продажбата би осигурила на стрийминг услугата Prime на технологичния гигант достъп до огромен каталог с легендарно съдържание.

Новината за преговорите идва часове след като телекомуникационният гигант AT&T постигна споразумение за сливането на подразделението си WarnerMedia с Discovery в сделка, която ще създаде нов гигант на пазара за стрийминг услуги.

MGM Holdings, компанията майка на MGM Studios, проучва евентуална продажба от края на миналата година, информира BBC, позовавайки се на медийни публикации.

Закупуването на MGM Studios от Amazon би било сериозен тласък за стрийминг услугата Prime.

Кой е най-големият кино пазар в света?Докато продажбите на билети за кино в САЩ намаляват, благодарение на възхода на пиратството и различните канали за стриймване на съдържание, като Netflix, ситуацията в Китай е точно обратната

MGM Studios има огромен каталог от филми и телевизионни предавания, които покриват последните десет десетилетия през Златната ера на Холивуд до днешни дни. Студиото е създател на едни от най-популярните филми на всички времена, като „Бен-Хур“, „Магьосникът от Оз“ и поредицата за Джеймс Бонд.

В понеделник бе обявено постигнатото споразумение за обединяване на филмовия гигант Warner Bros. Entertainment, която притежава поредиците филми „Хари Потър“ и „Батман“ с Discovery.

Притежаваните от WarnerMedia HBO и HBO Max вече имат около 64 милиона абонати по света.

Тя обаче изостава от конкуренти като Netflix, която има 208 милиона абоната и Disney+, която е с над 100 милиона.

Discovery достига до над 88 милиона домакинства в САЩ, докато стрийминг услугата на Discovery+, която бе пусната през януари има 15 милиона абонати.