Чували ли сте за микроблейдинг? За какво се употребява? За кого е предназначен? И как работи?

Ето отговорите.

С две думи – това е нова тенденция за оформяне на вежди. С микроблейдинг техникът използва изключително малки игли, като поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса от дермата. Специално внимание се отделя на всяко отделно косъмче.

За да създаде желаният външен вид, козметикът ръчно пробива и прониква в кожата с пигментния цвят, който най-добре отговаря на естествения тон на веждите. Така се създава илюзия за по-пълни, по-тъмни и поддържани вежди.

За кого е микроблейдингът?

Микроблейдингът не е само за хора с тънки, редки вежди - дори ако сте благословени с естествено гъсти такива, той може да подобри вида им.

Ако имате екзема или розацея обаче, микроблейдингът може да не е за вас. Също така не е добра идея за бременни и кърмещи жени.

Каква е процедурата преди микроблейдинг?

Преди микроблейдинг веждите ще трябва да бъдат измерени и техникът ви ще определи размер, ширина и дълбочина, които са най-подходящи за формата на лицето.

В дните, предхождащи процедурата, е добре да се приемат добавки с рибено масло, витамин Е, ибупрофен, тъй като са разредители на кръвта и потенциално могат да предотвратят прекомерно кървене или образуване на белези.

Боли ли?

Обикновено техникът прилага обезболяващ крем поне 30 минути преди процедурата, за да сведе до минимум всяка болка, тъй като сесията може да отнеме до 3 часа от началото до края. Единствено може да почувствате натиск или надраскване от инструмента за микроблейдинг.

Колко дълго трае микроблейдингът?

Тъй като микроблейдингът е полупостоянна процедура, веждите ви ще се задържат от 1 до 3 години. В зависимост от типа кожа и желания външен вид, ще са необходими поддържащи процедури на всеки 6 месеца или всяка година, защото пигментът ще започне да избледнява. Ако имате мазна кожа, пигментът може да не трае толкова дълго, тъй като мастните секрети затрудняват прилепването по кожата.

Да се консултирате ли с професионалист?

Потърсете само хора, които разбират и са работили с тази процедура, следете за хигиената и за начина, по който измерват веждите ви. Никога не се доверявайте на черния пигмент. Техниците по микроблейдинг трябва да използват само тъмнокафяв, дори когато правят най-тъмните вежди.