Airbnb тръгва на лов за 12 безстрашни пътешественици, които да прекарат цяла година в имоти от портфолиото на компанията, разположени в различни точки на света.

В сряда компанията обяви инициативата Live Anywhere on Airbnb, съобщава T+L.

Целта й е 12 късметлии да споделят "уникалния си опит с Airbnb", който "би могъл да помогне за бъдещи подобрения на продукти и иновации на платформата, помагайки да се положат основите на номадския начин на живот в бъдеще".

Airbnb ви дава 900 евро на месец, за да прекарате лятото в ИталияАко някога сте мечтали да имате възможността да прекарате лятото си в Италия, Airbnb предлага на четирима души шанс да живеят три месеца като местни в италианското градче Гротоле чрез своята местна програма Sabbatical

Техният принос, отбелязва Airbnb, може да доведе до продуктови промени и ресурси, които биха подобрили дългосрочното изживяване, дефиниране на идеалните места за настаняване на самостоятелни пътници или групи, като семейства, и дори за по-доброто разбиране на финансовите ползи от хостинга.

В замяна на всички тези знания Airbnb ще покрие разходите за настаняване и ще осигури средства за транспорт по време на пилотната програма.

Участниците дори могат да изберат да отдават през платформата основното си жилище по време на пътуванията си и да печелят допълнително.

Зад пилотната програма стои нарастващата популярност на дългосрочните престои в частни къщи под наем. Според данни на Airbnb престоят от 28 дни или повече се е увеличил с 10% при нощувки, резервирани от 2019 до 2021 г.

От днес заинтересованите от програмата могат да подават своите заявления на www.airbnb.com/liveanywhere. Участниците трябва да са навършили 18 години и да могат да пътуват 12 последователни месеца от юли 2021 до юли 2022 г.

Всеки от тях ще има право да доведе до трима спътници, които да бъдат част от програмата.