Един от най-популярните италиански майстори-готвачи Масимо Ботура ще сервира своите ястия в компанията на най-мощните автомобилни двигатели.

Кулинарът, който е удостоен с три звезди на Мишлен, е основната движеща сила зад новия ресторант на Ferarri, който се намира в близост до завода на компанията в Маранело.

Обновеният Il Cavallino, или в превод от италиански "Кончето" (по аналогия с емблемата на спортните автомобили), ще отвори врати във вторник, на 15 юни, съобщава Ройтерс.

Италианският автомобилен производител купил заведението от предишните му собственици през 2019 г. и днес то е част от цялостната стратегия за популяризиране на марката.

Регионът Модена, където е базата на Ferrari, е известен не само с бързите си коли, но и с "бавната" храна.

"Ресторантът е красив и изглежда добре. Моята цел е да погледна към миналото по позитивен начин, а не с носталгия - да пренеса най-доброто от там в бъдещето и да обновя традициите. Точно това прави и Ferrari", казва Ботура.

Интериорът на Il Cavallino съчетава сувенири от историята на Формула 1, двигатели на някои от култовите модели на Ferrari и други автомобилни компоненти, изложени като предмети на изкуството.

Това не е първият ресторант, който Ботура отваря в партньорство с друга луксозна компания. През 2018 г. той откри заведението Osteria във Флоренция заедно с Gucci. Миналата година той и модната компания откриха и втори ресторант в Бевърли Хилс.

Ботура иска да включи в менюто на ресторанта съставки, които са характерни за местната кухня. Цените обаче ще са по-ниски, в сравнение с тези с най-луксозните петзвездни ресторанти. Целта е Il Cavallino да привлича не само супербогатите собственици на автомобилите на Ferrari, но и всички останали фенове на марката и на италианската кухня.

"Според мен самият Енцо Ферари, ако беше жив, щеше да седне тук и да хапне порция тортелини със сос от Пармиджано-Реджано", казва още Масимо Ботура.