Малко по малко европейските държави отварят вратите си за международни посетители.

Испания започна да приема туристи на 7 юни, последвана от Франция два дни по-късно. Португалия също стартира поетапно отваряне.

След толкова много добри новини за онези, интересуващи се от опознаването на Европа, марката Four Seasons също им предлага помощ в планирането на пътуване из Стария континент с нова колекция от европейски пътешествия.

Създадена да даде на пътниците допълнителна доза вдъхновение за бъдещите им европейски ваканции, колекцията Scenic Route With Four Seasons предлага шест маршрута, които включват не само дестинациите, но и за приключенията, които могат да бъдат открити по пътя към тях.

Тези маршрути ще отведат посетителите до 13 зашеметяващи имота, опериращи под марката Four Seasons, а между тях са разположени от замъци, винарни и езера до планини, популярни градове, малки селца и други.

Най-надарените с природна красота страни в светаЩе ви бъде трудно да намерите държава по света, която да не предлага никакви природни красоти, но някои са по-надарени от други

По маршрута Лондон-Хемпшир, например, пътниците ще проучат спокойната английска провинция, както и оживения лондонски Уест Енд. По пътя те могат да разгледат дворци, кралски паркове и световноизвестни магазини или да опитат ученията си в конна езда и крикет.

Междувременно тези, които поемат по маршрута между Лисабон и Мадрид, ще имат много възможности да тестват вина и традиционни ястия, както и да попият топлата и привлекателна култура на Испания и Португалия.

Пътуването от Прага до Будапеща в Централна Европа води пътниците до замъци, винарни, пещери и други скрити скъпоценни камъни по пътя, пише T+L.

Други маршрути в колекцията включват пътуване между Париж и Сен Жан Кап Фера, между Москва и Санкт Петербург, както и между Женева и френското алпийско село Межев.

Повече информация ще откриете тук.