Малко рапъри описват живота на богатите, така както го прави Рик Рос. Той обаче полага и сериозни усилия, за да практикува финансова отговорност.

Рос обитава имение с площ 235 акра (950 декара) във Файетвил, Джорджия, което преди това беше собственост на боксовата легенда Ивандър Холфийлд.

Въпреки че придоби имота на Холифийлд, Рос не следва финансовите практики на боксьора, който изгуби почти всичките си пари. Вместо да харчи по около 1 млн. долара на година, за да поддържа тревата на огромното имение, Рос, всъщност, я коси сам, заяви той пред Forbes.

“Когато купих имението във Файетвил, местните ме питаха дали знам, че Холифийлд е харчел по 1 млн. долара на година за косене на тревата. Затова реших, че ще си кося тревата сам. И точно това и правя.

Отидох до John Deere и помолих да видя най-големия трактор, с който разполагат. Казах им, че имам над 800 декара трева, която искам да поддържам окосена и те ми показаха точната машина за тази работа. Стоях сигурно два часа на едно и също място, преди всичко да заработи, но след това не съм се спирал. Кося трева по около пет часа”, казва Рос.

Косейки трева, Рос осъзнава, че това занимание му осигурява една нормалност и “душевен мир”, които търсел, за да балансира живота си на суперзвезда.

“Това е най-малкото нещо, но ме кара да се усмихвам. Така че бих посъветвал всеки, който не си коси тревата сам, да отделя време на всеки 2-3 месеца, за да го прави, защото това създава едно страхотно и успокояващо усещане.”

Рапър издигна носенето на чорапи със сандали на ново ниво (снимки)Future показа сандали, които струват 48 000 долара

Това, че се грижи сам за тревата в имението си, не е единственият начин, по който Рос пести пари. Той споделя пред Forbes, че има афинитет към “откриването на красиви неща, които струват 8 или 20 долара” на пазари или в антикварни магазини и лети с пътнически полети, колкото е възможно повече.

Той също така влиза в партньорства с компании, които отговарят на неговия начин на живот, което му позволява финансовата свобода да харчи пари за неща, които винаги е искал.

“Против хвърлянето на пари на вятъра съм, но също така е важно хората да се наслаждават на плодовете на своя труд,” казва Рос.