Тази събота и неделя - 26 и 27 юни, в София отново ще работят осем зелени коридора за ваксинация, информират от пресцентъра на Столична община.

В три търговски центъра ще има изнесени пунктове за поставяне на ваксини срещу коронавирус - това са Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall.

Работното им време е от 13.00 до 18.00 часа, като в Sofia Ring Mall пуктът ще бъде вътре в търговския център, а не на паркинга.

Ваксинация ще се извършва и в четири столични парка. Те са разположени в Южния парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северния парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър".

Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 часа.

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

43% от българите са имали досег с COVID-19Пазарджик оглавява класацията с 62%, в Ямбол данните са за 56%, в София една трета от хората имат антитела от естествена среща с вируса

За четири последователни уикенда на изнесените пунктове срещу коронавирус са имунизирани общо 4881 души, съобщават още от пресцентъра на общината.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване, припомнят още от там.