Мъж от американския щат Айдахо си върна рекорд на Гинес, като опакова съпругата си в кухненско фолио за 1 минута и 2.44 секунди, съобщава UPI.

Дейвид Ръш има записани на свое има над 150 рекорда, които използва, за да промотира обучението на млади хора в технологични специалности.

Първият му рекорд в тази конкретна дисциплина е поставен през 2019 г., когато успява да опакова жена си Дженифър за 1 минута и 57 секунди.

На следващата година обаче друга двойка успява да постигне време от 1 минута и 29 секунди, с което чупи рекорда на семейството от Айдахо.

Ръш казва, че за тренировките за последния му опит са били изразходвани 9 рола кухненско фолио. Той и съпругата му обаче успели да подобрят техниката си до такава степен, че да постигнат рекордното време от 1 минута и 2.44 секунди.

Сред предизвикателствата при поставянето на рекорда са някои от изискванията на Гинес, включително да няма празни места по тялото при опаковането. Освен това всяка ръка и всеки крак трябва да са опаковани по отделно.