Един от участниците от организирания от поддръжници на Доналд Тръмп щурм на Капитолия на 6 януари тази година мислел, че той и останалите нахлуват в Белия дом, показа ново видео.

“Това съм аз, докосвам Белия дом,” хвали се Дъглас Остин Дженсен във видео, заснето с неговия мобилен телефон, докато се намира в Капитолия в деня на щурма.

“Затова сме тук.”

“Само да ви информирам, че съм в Белия дом,” казва той, след като заснема на видео как част от участвалите в щурма се събират пред сградата на Капитолия.

Фактът, че Дженсен не е знаел къде точно се намира, изигра роля в решението на съдията от Федералния съд във Вашингтон Тимъти Кели да го пусне под домашен арест след шест месеца, прекарани в затвор в щата Айова.

Мъжът с рогата от Капитолия не яде в ареста, не сервирали органична хранаНа Джейк Анджели му става много лошо, ако не яде органична храна, според неговата майка

Кели заявява, че Дженсен не изглежда като някой, който е можел да планира нападението, тъй като “няма ни най-малка представа дори къде се е намирал в този ден.”

41-годишният Дженсен не е единственият поддръжник на Тръмп, който изглежда не е бил запознат в този ден с местонахождението си във Вашингтон, пише CNBC.

“Щурмуваме Белия дом, това правим,” казва някой друг във видеото, заснето от Дженсен.

Третото видео, заснето с телефона на Дженсен, показва, че много хора от тълпата поне са знаели в коя страна се намират, тъй като скандират “USA, USA!”.

Дженсен е един от първите, които влизат в Капитолия, според прокуратурата. Смята се, че той е имал и нож у себе си.