Преди около 8 години слаб и висок тийнейджър стои между родителите си в залата на Милуоки Бъкс и гледа към оттеглените номера на легендите Карим Абдум Джабар и Оскар Робъртсън.

„Може би след 15-20 години и моето име ще е там, точно до тези на Карим и Оскар", казва младежът.

Неговото име е Янис Адетокумбо, който на два пъти през последните години беше обявен за най-полезен играч в Лигата, пише ESPN.

Роденият в Нигерия и израснал в Гърция баскетболист подписа през миналата година и най-големия договор в НБА, като се врече във вярност на своя тим Милуоки.

До момента единствено титлата успяваше да се изплъзне от ръцете на Янис.

Със своите 50 точки, по-рано днес той успя да помогне на Милуоки да надвие Финикс и да спечели финалната серия с 4:2 победи.

През 2017 г. Брайънт пише в Twitter, че следващата цел пред Янис трябва да е спечелването на отличието за най-полезен играч, а две години по-късно той поставя и новото си предизвикателство – спечелването на титлата от НБА.

Е, Янис достигна и до този връх, като донесе титлата в Милуоки за първи път от 1971 г. насам. Да, оттогава са изминали точно половин век, или 50 години.

На този успех се радваха 17 000 души в залата на „елените“, както и 65 000 души пред нея. След време те ще могат да разказват от първо лице за легендата Янис Адетокумбо.

Не е зле за спортист, който разказва, че в тийнеджърските години често си е лягал с празен корем, нали?