Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обяви, че удължава срока за завръщането на служителите в офисите на компанията до 18 октомври на фона на увеличаването на броя на случаите на COVID-19 напоследък.

В имейл до служителите Пичай също така казва, че компанията ще изисква всеки, които се завръща в офиса да бъде ваксиниран, започвайки със САЩ в идните седмици, пише CNBC.

Уведомлението на Пичай представлява второто отлагане на завръщането в офиса на над 130 000 служители на фона на продължаващата пандемия. През декември Google отложи връщането в офисите до 1 септември, след което служителите ще трябва да работят присъствено най-малко три дена в седмицата.

“Въодушевени сме, започнахме да отваряме офисите си и насърчаваме служителите на Google, които се чувстват в безопасност да се завръщат в офисите, които вече са отворени,” казва Пичай в своя имейл.

Morgan Stanley към служителите: Щом ходите на ресторант, можете и в офиса!“Ако искате да ви се плаща като за Ню Йорк, ще работите в Ню Йорк,” заяви главният изпълнителен директор на банката Джеймс Горман

Пичай също така заяви, че компанията ще следи данните внимателно и ще уведоми служителите си поне 30 дни предварително преди преминаване към пълното завръщане в офисите.

Случите на COVID-19 нарастват във всичките 50 щата в САЩ на фона на разпространяващия се по-заразен вариант Делта, най-вече сред неваксинираните хора. По-рано този месец Apple отложи плановете си за връщане на служителите в офиса до октомври, а щатът Калифорния обяви тази седмица, че всички държавни служители ще трябва да предоставят документ за ваксинация до 2 август. Очаква се в четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън да направи подобно изявление за всички федерални служители.