Акциите на Robinhood отчетоха сериозен ръст по време на вчерашната борсова сесия, след като добавиха 24.2% към стойността си, пише CNBC.

В края на деня те се търгуваха на 46.80 долара за брой, след като по-рано трансакции бяха сключени и на рекордните 48.59 долара за лот.

Припомняме, че компанията осъществи своето първично публично предлагане на цена от 38 долара за брой. Книжата обаче започнаха вторичната търговия в петък със спад от 8% и до вторник се търгуваха на цени под IPO-то си.

Базираната в Калифорния компания предостави 25% от книжата си на своите клиенти, а вчера бе най-търгуваната компания през Fidelity. Компанията освен това бе и най-често споменаваната акция в чата WallStreetBets на Reddit.

Оптимистично настроените инвеститори, наричани още „бикове“, харесват компанията, заради бързото ѝ развитие по време на пандемията.

Платформата за търговия на акции, опции и криптовалути разполага с 22.5 млн. клиенти в края на юни месец, спрямо 18 млн. за тримесечие по-рано и 7.2 милиона в началото на пандемията.

Майкъл Бъри: Пазарният балон в момента е най-големият в историятаПопулярният инвеститор се завърна в Twitter, след като изтри профила си през април

Преди първичното публично предлагане, от Atlantic Equities дадоха оценка от 65 долара за акциите на компанията в следващите 12 месеца.

Поскъпването на акциите доведе и до сериозен ръст в богатството на Влад Тенев. Съоснователят на Robinhood, който е с български корени, вече притежава 2.9 млрд. долара, изчислиха от Forbes. Това е с 557 млн. долара повече спрямо ден по-рано.