"На заседание на нашата група с абсолютно единодушие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на този кабинет".

Това заяви на брифинг съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след заседание на политическата формация, съобщава Нова телевизия.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно, и по отделно, обосновават това решение.

Припомняме, че се явихме на избори с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната. Кабинет, който има програмата, капацитета и личния състав да промени България”, подчерта той.

По думите на Иванов формацията му ясно е посочила целите и приоритетите си.

„Посочихме, че няма да подкрепим каквото и да било правителство. Не можем да допуснем да предадем своите избиратели, които поискаха промяна, подкрепяйки правителство, което не можем да наречем правителство на промяната”, допълни той.

Вчера стана ясно, че от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) също няма да подкрепят кабинета, предложен с първия мандат. БСП, от своя страна, призовава "Има такъв народ" да преосмисли и да оттегли кандидатурата си на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи.