Когато ни бъде връчен вторият мандат, ние ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да сравнят какво предлагаме ние и какво предлагат останалите.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Darik News.

Той съобщи още, че кандидатът за премиер ще бъде отново Даниел Митов. И добави, че веднага след това ГЕРБ-СДС ще върнат мандата.

"Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент", зави още Борисов.

ИТН: Преговорите се провалиха, защото не им предложихме постовеОт ИТН разкриха също така, че отделните формации не са искали да подписват споразумения едни с други. И това се оказало съществен проблем

И се пошегува: "Не са прави съпартийците на Нинова да я гонят на Бузлуджа с викове "Оставка" и тя да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията на небивали висоти - от четвърто на трето място. И когато говори за "модела Борисов", аз не мога да си обясня как побеждавани на толкова избори от нас си позволяват да говорят с този тон."

"Когато говорим за COVID-вълната: ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и нощните заведения и почти всичко работеше", коментира още лидерът на ГЕРБ.

И упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от тях кампания по ваксинацията срещу COVID-19. "Само 15% от населението е ваксинирано у нас", подчерта Борисов.