Хакерът, който стои зад една от най-големите кражби на криптовалути в историята, е върнал почти половината от откраднатите активи на стойност 600 млн. долара.

Във вторник засегнатата комания Poly Network публикува писмо в Twitter с молба хакерът да се свърже с тях, за да "стигнат до някакво решение ".

Хакерът след това пусна съобщения, в които обещава да върне средствата, твърдейки, че "не се интересува особено от пари".

По-късно от Poly Network обявиха, че са получили обратно криптовалути на стойност 260 млн. долара.

Компанията, която представлява блокчейн платформа, която позволява на потребителите да обменят различни дигитални валути, информира в Twitter, че е получила обратно три вида криптовалути, в това число етер на стойност 3.3 млн. долара, биткойни на стойност 256 млн. долара и полигон за 1 млн. долара.

Хакер открадна данните на 1 млpд. дyшиHeизвecтeн xaĸep e cъбpaл нaд 1 милиapд ĸлиeнтcĸи дaнни oт пpитeжaвaнaтa oт Аlіbаbа плaтфopмa зa oнлaйн пaзapyвaнe Таоbао

Етер - на стойност 269 млн. долара, както и полигон за 84 млн. долара, все още не са възстановени.

Софтуерни пропуски

Хакерът е публикувал дълга три страници сесия въпроси и отговори на практика под формата на интервю със самия себе си.

В него той твърди, че през цялото време е планирал да върне токените и че кражбата е извършена, за се заостри вниманието към слабостите в софтуера на Poly Network.

"Знам, че боли, когато хората биват атакувани, но не следва ли те да научат нещо от тези атаки?", пише хакерът.

Той твърди, че е прекарал цяла нощ в търсене на пропуск, от който може да се възползва. След това се притеснявал, че Poly Network ще го отстранят тихомълком, без да кажат на никого и затова решил да открадне криптовалути за милиони долари, за да привлече вниманието към проблема, пише BBC.