Adidas обяви, че е сключила сделка за продажбата на изпитващата затруднения компания за спортна екипировка Reebok на Authentic Brands Group за до 2.1 млрд. евро.

С продажбата Reebok ще стане част от конгломерат, който изкупи много банкрутирали марки, като Brooks Brothers, Aeropostale и Forever 21.

Authentic Brands се подготвя за първично публично предлагане на акции, което може да бъде осъществено още това лято.

Придобиването на Reebok се очаква да бъде финализирано през първото тримесечие на 2022 г., информират от Adidas. Според компанията по-голяма част от цената по придобиването ще бъде платена в брой, когато сделката бъде финализирана.

Останалата част са отложени плащания, за които не беше предоставена повече информация. От Adidas обявиха, че ще споделят по-голяма част от постъпленията от сделката с акционерите си.

Колко пари притежава и колко печели днес Лионел Меси?Футболистът е един от малкото, натрупали повече от 1 млрд. долара приходи в своята кариера

Германският концерн за спортни стоки и екипировка Adidas търси от известно време начини за отделянето или продажбата на Reebok. Базираната в Бостън компания беше купена през 2006 г. за 3.8 млрд. долара в опит за противопоставяне на щатския пазар гиганта в Nike.

Въпреки това Reebok не се представяше според очакванията, което предизвика призиви от страна на акционери на Adidas за продажбата й, информира CNBC.

Преди това Adidas се освободи от част от линиите на Reebok, сред които Rockport, CCM Hockey и Greg Norman.

Главният изпълнителен директор на Authentic Brands Джейми Столтър обяви в прессъобщение, че конгломератът в сферата на търговията на дребно ще работи заедно с Reebok за заздравяване на бизнеса й и ще продължи да поддържа физическите й магазини.