"При достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите".

Това заяви за Нова телевизия главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве", подчерта той.

По думите му ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна.

Стойчо Кацаров: Не се налагат допълнителни COVID меркиКъм днешна дата не се налага да се въвеждат допълнителни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, заяви в парламента здравният министър д-р Стойчо Кацаров

"Това беше причината да организираме Оперативен щаб в Търново, на който, предполагам, ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и приложения за действия.

Трябва да се спазват вече разпоредите мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобуси, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство, има риск дори да носиш маска", уточни Кунчев.