След като пусна дългоочаквания си нов албум Donda, Кание Уест e увеличил и имотния си портфейл.

Според публикация на TMZ, хип-хоп продуцентът и изпълнител е платил 57.3 млн. долара за крайбрежен имот с площ от 370 кв. м в Малибу, Калифорния.

Къщата е придобита в частна сделка с бившия собственик Ричард Сакс, а имотът е проектиран от уважавания японски архитект Тадао Андо, който е сред любимите архитекти на рапъра. Триетажната къща има четири спални и се намира директно на плажа, с изглед към Тихия океан.

Въпреки че е платил близо 60 млн. долара за имота, Уест, всъщност, успява да го придобие доста изгодно, тъй като къщата първоначално беше обявена за продажба на цена от 75 млн. долара.

По данни на Dirt платените от Уест 57.3 млн. долара са втората най-висока сума, платена за къща в Малибу тази година, след сделка на стойност 87 млн. долара от февруари.

Новата къща на Уест се намира на около 30 минути от имението в Хидън Хилс, което той и Ким Кардашиян купуват през 2014 г. за 20 млн. долара.

Имотната покупка е осъществена само месец, след като Уест пусна най-новия си албум Donda, който беше 10-ят студиен албум на рапъра и дебютира на върха на класацията Billboard 200. Продажбите на Donda в началото са по-добри от тези на неговите два предишни албума Jesus Is King и Ye.

Donda също така има над 60 млн. стриймвания в Apple Music в САЩ през първите 24 часа след излизането на албума, с което постави рекорд за 2021 г., който впоследствие беше счупен от CLB на Дрейк.