Според най-богатия човек в света собствениците на автомобили Tesla не взимат предвид препоръките му, или иначе казано – не го слушат.

Илон Мъск изказа това мнение по време на конференция, на която обяви, че водачите на Tesla не спазват споразумението, което са сключили с компанията, като в него е посочено, че трябва да споделят много малко видеа на възможностите на колата да се движи и паркира самостоятелно.

Функцията на автомобила, която е в своята бета версия, позволява да се паркира автономно, да се преминава от една лента в друга, както и да разпознава сфетофари и знак Стоп. Тези възможности на автомобила обаче не го правят напълно автономен, казва още Мъск.

„Имаме прекалено много видеа, които се споделят", каза той по време на конференцията Code. „Не знам защо имаме подписано споразумение със собствениците на автомобили Tesla. Може би въобще не ни трябва".

Мъск допълни, че си спомня, че е имало много хора, които са искали Tesla да се провали.

Tesla на автопилот се блъсна в спряла полицейска колаПо-рано този месец американските власти започнаха разследване на автопилота на Tesla след поредица от сходни инциденти с паркирани коли на реда

Според споразумението със собствениците на Tesla, съгласили се да тестват новите функционалности на автомобила, те не могат да говорят с медиите и трябва да споделят видеа в социалните мрежи, които смятат, че биха предизвикали интерес и наистина си заслужават.

Някои от споделяните видеа станаха изключително популярни, а на тях се вижда преминаването на кола в грешна лента или в насрещното движение.