Американският милиардер Кен Грифин се опасява, че работата от вкъщи вреди на нацията и би искал президентът на САЩ Джо Байдън да направи нещо по въпроса.

"Ако сте в началото на кариерата си, вие правите голяма грешка, че не се връщате на работа," заяви пред Икономическия клуб на Чикаго Грифин, който е основател на хеджфонда Citadel.

"Силно притеснен съм за нашите най-млади членове на работната сила, че загубата на възможности за развитие в началото на тяхната кариера ще ни струва скъпо в следващите десетилетия," казва той. "Смятам, че Америка ще понесе най-големи удари именно в това отношение."

Грифин също така заяви, че би искал лидерите на страната, чак до тези в Белия дом, да настояват повече американци да се завърнат в офиса.

10-те най -добри съвета за работа от дома през 2021 г.Дали домашният офис е сбъдната мечта?

"Наистина ми се иска президентът да включи това като част от свое обръщение", казва Грифин. "Време е Америка да се върне на работа. Междувременно, тази отговорност пада на раменете на корпоративните лидери да направят същото нещо."

Работата от вкъщи стана по-популярна, след като, заради мерките около пандемията, много служители бяха принудени да си останат у дома.

Всички служители на Грифин се върнаха в офиса от юни. Някои от другите компании от Уолстрийт, които призоваха служителите си да се върнат в офиса, са JPMorgan и Goldman Sachs, информира Insider.