Читателите на луксозното списание за пътувания и лайфстайл Conde Nast Traveler определиха Токио за най-добрия град в света в годишните Readers’ Choice Awards 2021.

След като беше класиран на шесто място в миналогодишното проучване, днес Токио е "най-добрият град, който продължава да вълнува със своите противоречия: ултрамодерни, неонови небостъргачи и спокойни храмове, несравним уличен стил и вековен етикет".

В японската столица има повече ресторанти със звезди Мишлен от всяко друго място на земята, като това е една от най-добрите дестинации за храна в света, посочват от Conde Nast Traveler, чиято класация е базирана на мненията на над 800 000 читатели.

Readers’ Choice Awards са най-дългогодишното и най-престижно признание за върхови постижения в туристическата индустрия. Резултатите от 34-ото годишно проучване отразяват местата, които читателите на изданието са копнели да посетят по време на локдауните, както и тези, на които те първо искат да се върнат, когато им бъде възможно да пътуват.

Най-добрите страни за посещение в света през 2021 г.Златният медал е за Португалия, която непрекъснато подобрява туристическата си услуга, а оценките на плажовете, храната и виното й растат

Високата позиция на Токио в класацията се дължи на редица инициативи, включително програми за насърчаване на туризма и подобрена туристическа инфраструктура, постигнати чрез съвместни усилия на правителството и частния сектор.

Като водещ град в международния туризъм, Токио работи за привличане на посетители, като повишава привлекателността си на място, на което съжителстват традицията и иновациите.

Вижте Топ 10 на най-добрите градове в света през 2021 г.:

1. Токио, Япония

2. Осака, ЯпонияНай-добрите курорти в света, избрани от читателите на Conde Nast TravellerС отварянето на света отново е жизненоважно да знаете къде да отидете на почивка във възможно най-доброто време

3. Киото, Япония

4. Сингапур

5. Истанбул, ТурцияНай-добрите острови в света, избрани от читателите на Conde Nast TravelerС отварянето на света отново е жизненоважно да знаете къде да отидете на почивка във възможно най-доброто време

6. Мерида, Мексико

7. Маракеш, Мароко

8. Порто, Португалия

9. Банкок, Тайланд

10. Сеул, Южна Корея