Факт е, че има изключителни и грандиозни неща, които несъмнено са скъпи. Факт е също, че някои обикновени и тривиални неща са толкова скъпи, че е трудно да се повярва колко скъпи са всъщност. Пура, книга, шах, пиано, химикалка, часовник ... и т.н. са с такава стойност и цена, че изглежда невероятно. Ето списък с вещи, които изглеждат обикновени, но си са на невероятна цена.

10. Перо от изчезнала птица Huia

Цена: 10 000 долара

Може да е невероятно за обикновения човек, но едно перо може да бъде толкова скъпо, че цената му да достигне 10 000 долара.Най-скъпото перо в света се намира в Нова Зеландия. Стойността му се дължи на това, че е от изчезнала птица Huia. То се е продало за почти 10 000 долара на търг в Нова Зеландия.

9. Пура: Gurkha Black Dragon

Цена: 1 150 долара

Пурата може да струва и по-малко от долар, но и много повече. Като най-скъпата пура в света - Gurkha Black Dragon. Цената й е 1150 долара всяка. Тя идва от Хондурас и ще бъде доставена в кутия, изработена от камилска кост. В света има само 5 такива кутии.

8. Хотелска стая: Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson в Женева

Цена: 65 000 долара на вечер

Американският град Лас Вегас е най-известният със своите хотели и жилищен капацитет. Тук се намират топ 10 на най-големите хотели в света. Наемите на хотелите се различават в зависимост от категорията им звезди, като може да варира от 20 долара на вечер до 2000 долара на вечер. Но най-скъпата хотелска стая в света далеч надвишава това. Тя се намира в Женева, в Royal Penthouse Suite, хотел President Wilson. Тук има десет стаи с наем от 65 000 долара на вечер.

7. Мобилен телефон: iPhone 5 от Стюарт Хюз

Цена: 15,3 милиона долара

Макар и доста стар модел, iPhone 5 е дело на Стюарт Хюз, бижутер от Ливърпул, известен с направата на диамантен iPhone 4, платинен MacBook Air и златен iPad 2. Пазарната цена на iPhone 5 със златни и диамантени повърхности е 15,3 милиона долара.

6. Пиано: Heintzman Crystal

Цена: 3,22 милиона долара

Пианото е сравнително скъп инструмент, но най-скъпото такова в света е Heintzman Crystal с цена 3,22 милиона долара, произведено в Пекин, Китай.

5. Часовник: Haute Joaillerie от Chopard

Цена: 25 милиона долара

Това е по-скоро бижу. Haute Joaillerie, произведен от Chopard, е осеян с най -скъпоценните диаманти, които придават блестяща визия. А доколко е перфектен по точност, не се споменава.

4. Телевизор: Prestige HD Supreme Rose Edition

Цена: 2,3 милиона долара

Prestige HD Supreme Rose Edition, се счита за най-скъпият телевизор в света. Той е покрит с ръчно ушита кожа от алигатор. Освен това е осеян със забележително количество диаманти.

3. Земя (недвижими имоти): Токио, Япония

Цена: 1200 долара на квадратен метър

В различните части на света цената на недвижимите имоти се различава. В Токио Япония цената на земята на квадратен метър е 1200 долара. Това се дължи на факта, че това е Токио е най -гъсто населеният град в света и придобиването на парче земя в Токио е невъзможно почти.

2: Камера: Susse Freres Daguerreo

Цена: 775 000 долара

Susse Freres DaguerreoType се счита за най -скъпата камера в света досега. Тя е произведена през 1839 г. и се смята за най -старата камера в света.

1. Комплект за шах: Чарлз Холандър

Цена: 600 000 долара

Този най-скъп луксозен шах е произведен от Чарлз Холандър. Има 320 карата бели и черни диаманти, използвани при направата му. Смята се обаче, че много скоро друг диамантен шахматен комплект, а именно Jewel Royale, ще бъде представен на пазара с цена 980 000 долара.