Джордан Белфорт, известен като Вълка от Уолстрийт, посъветва 25-годишен мъж да напусне работата си на пълно работно време, от която изкарва 60 000 долара на година, и да мисли мащабно, пише Business Insider.

Видеото, което беше публикувано в Tik Tok, е гледано близо 2 млн. пъти.

В него Белфорд обяснява, че мъжът няма да забогатее по този начин и трябва да намери нова, по-добре платена работа, или втори източник на доходи.

„Това може да са недвижими имоти, търговия с криптовалута или акции“, допълва Вълкът от Уолстрийт.

На тези години ти не трябва да плащаш за памперси, казва още Белфорд.

„Ако не напуснеш работата си и не започнеш да мислиш по-мащабно, ще умреш или ще се пенсионираш без пари и няма да имаш независимост, тъй като ще разчиташ на някой друг."

@wolfofwallstreet

Answer to @jakecorey This is the best advice I can give. ##wolfofwallstreet

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Белфорд, който прекара 22 месеца в затвора, след като се призна за виновен по обвинения за борсови измами и пране на пари, публикува през 2007 г. своята книга „Вълкът от Уолстрийт“.

Филми, които всеки предприемач трябва да гледаЕто топ 5 на филмите, които всеки от нас трябва да е гледал поне веднъж


Книгата беше адаптирана във филм от Мартин Скорсезе, в който главната роля беше поверена на Леонардо Ди Каприо. За него Белфорд казва, че са прекарали заедно около година, като актьорът е изучил начина на говорене, езика на тялото и продажбените му умения.

Днес Белфорд има 3 млн. последователи в TikTok, където често отговаря на потребителски въпроси, както и близо 1 млн. последователи във Facebook.

Най-добрите книги за лични финанси Книги за личните ни финанси, които трябва да прочетем