На височина от 345 метра Edge - разположена на 100-ия етаж на супервисокия небостъргач 30 Hudson Yards в Ню Йорк, е най-високата открита наблюдателна платформа в Западното полукълбо.

И има стъклен под.

Ако това не ви носи достатъчно адреналин, днес се предлага и друга, още по-невероятна възможност - можете да се изкачите до Edge и да увиснете отстрани на небостъргача на 387 м над земята.

Обявявано за най-високото външно изкачване на сграда в света, вълнуващото изживяване се нарича City Climb, разказва Daily Mail.

Атракцията все още не приема посетители, но малцина доброволци вече изпробваха шеметната конструкция. Желаещите ще имат достъп до нея от 9 ноември.

Преди да направят изкачването, желаещите ще преминат „изчерпателен инструктаж за безопасност“ и ще бъдат оборудвани със „специално проектирани“ предпазни колани.

След това водачите на City Climb ще ги придружат до малка платформа за наблюдение на височина 362 метра. Оттам те се изкачват на „Стълбището“ – 161 стъпала, изградени отстрани на небостъргача под наклон от 45 градуса.

Истинският прилив на адреналин ги очаква на върха на стълбището - на The Apex, или платформата на самия връх на кулата.

Най-високите небостъргачи на всеки континент (снимки)В древността пирамидите и църквите са били най-високите сгради в света

След завършване на изкачването посетителите могат да направят „победна обиколка“ на Edge – да се насладят на зашеметяващи гледки и чаша шампанско от 345 м над земята през стъкления под и стени.

Edge отвори врати за търсещите силни усещания посетители през март 2020 г. Триъгълната платформа за наблюдение се простира на близо 20 метра от 30 Hudson Yards - шестият по височина небостъргач в Манхатън.

Над Edge, на 101-ия етаж, се намира Peak - ресторант, бар, кафене и пространство за събития. Кулата 30 Hudson Yards се намира в Hudson Yards - комплекс от високи сгради в West Side на Манхатън с луксозни търговски и жилищни площи.

От 9 ноември City Climb ще бъде отворен седем дни в седмицата от 10 до 18 часа, въпреки че работното време ще се променя сезонно. Билетите за City Climb са на стойност 185 долара.