Не бих определил резултата на Демократична България като провал, защото в следващия парламент ще можем да работим за нещата, които сме си поставили за цел. Това заяви съпредседателят на обединението Демократична България Христо Иванов след обявяването на предварителните резултати от парламентарните и президентските избори.

Той заяви, че не притеснен от факта, че резултатът на неговата партия е по-нисък от този на ДПС.

"ДПС заложиха всичко на това да се мобилизират, за да продължат да упражняват своята роля върху задкулисието. Важното е, че има шанс в следващия парламент да има управление без тях и ГЕРБ", коментира Иванов.

Той поздрави Продължаваме промяната с добрия резултат, независимо дали в крайна сметка ще са преди или след ГЕРБ. По думите му те получават ролята на един от основните мандатоносители и надеждите за промяна в България се фокусират върху тях

"Факторите, които доведоха до този резултат са различни, но въпросът за нас не е защо те са успели, а защо ние не сме успели да формулираме по най-добрия начин нашите послания. В следващите дни ще обмислим всички варианти", заяви Христо Иванов.

Той коментира и президентската надпревара, като заяви, че органите на ДБ тепърва ще вземат решение как да се позиционират и каква оценка да дадат на кампанията.