Още след края на предишния парламент бяхме наясно, че негативите ще са за партиите, които не успяха да съставят правителство. Това коментира пред Българската национална телевизия Ивайло Вълчев от Има такъв народ.

"Но ако ние понасяме негативи заради това, че сме първата българска партия, която, печелейки избори, не направи нито едно назначение на "свои хора" в нито една държавна структура, в нито един борд, не влязохме в безпринципни договорки, не излъгахме хората, които гласуваха за нас - прекрасно, наясно сме, че трябва да понесем тези негативи. Не страдаме от това нещо", заяви Вълчев.

Според него оттук нататък предстои много работа и всички трябва да бъдат много умни, за да се случи това, което очакват хората.

"В наше лице партиите на промяната ще имат един партньор. Нашите червени линии са начертани отдавна. С ГЕРБ и ДПС няма да разговаряме. Естествените ни партньори са Продължаваме промяната и Демократична България. Разговорите ще бъдат водени с хладен разум. Ние няма да бъдем някаква "пънкарска" партия, която да е напук на всички", каза още представителят на ИТН.

Той обаче беше категоричен, че разговори с други политически сили все още не са водени.