Ако е първа политическа сила, ГЕРБ ще се опита да състави правителство. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

"За трети път, под репресия, по техните правила, ГЕРБ отново е първа политическа сила. Радваме се, че ни оставиха живи - такава беше репресията. Вече има разминавания между контролните талони от машините", заяви Борисов.

Той допълни, че "още от утре трябва да се сформира парламент и, евентуално, някакво стабилно мнозинство".

"Много са ми интересни, като почнат да говорят за политики. Нали и досега имаха политики? Защо не направиха правителство. Как ще решат здравната криза - не знаят, как ще решат проблема със сметките за тока - не знаят. Какво ще стане с болниците, с ваксинациите, с тока - не знаят", заяви Борисов по отношение на останалите политически партии.

Той заяви, че няма да подаде оставка като лидер на партията заради резултатите на изборите.

"Още няколко дена ще се броят резултатите от изборите, за да ни изкарат втори", каза още Борисов.

Драгомир Стойнев, БСП: Запазваме своя резултат, ще коментираме политикиБСП запази своя резултат. За нас е важно да чуем становището на останалите партии по важните за нас и за обществото политики. Това заяви след края на изборния ден заместник-председателят на Българската социалистическа партия Драгомир Стойнев.


Той беше категоричен, че преди да излязат крайните резултати името на евентуалния пример в проектокабинета на ГЕРБ "не е тема".

"Аз съм работил два пъти с коалиционни правителства - с Реформаторския блок и с Патрриотичния фронт. Бог ми е свидетел, че по-сложно от това няма. А тези хора не се познават, те не познават парламентарните си групи. Ще трябва да съставят бюджет", каза още Бойко Борисов.

На въпрос дали този път ще остане да работи като народен представител или ще се откаже от мястото си, както досега, той отговори: "Мисля да остана тоя път. Утре може и да си помисля нещо друго".