Общността на търгуващите с криптовалути тъгува по преждевременната смърт на хамстера Mr. Goxx, който търгуваше с дигитални активи и генерираше по-добра доходност от S&P 500.

"Mr. Goxx донесе радост на хората по цял свят и ни напомняше да не приемаме живота прекалено насериозно," написа в Twitter анонимният собственик на хамстера.

Според него Mr. Goxx не е демонстрирал признаци на някакво сериозно заболяване и е починал в съня си в понеделник сутринта.

Mr. Goxx завладя въображението на интернет потребители през лятото, сключвайки сделка след сделка с криптовалути от своя хамстерски офис, който съдържаше колело, тунели за покупка и продажба и различни сензори и камери.

Откакто започна да търгува на 12 юни, Mr. Goxx беше генерирал положителна доходност в размер на 19.7%, или близо два пъти повече от доходността на щатския индекс S&P 500 (10.9%) за същия период.

Последната сделка на хамстера беше продажбата на 3 229.4 токена трон на 20 ноември, която се оказа много навременна предид факта, че криптовалутата поевтиня с близо 10% тази седмица, след като eToro обяви, че ще извади TRX от своята платформа за инвеститорите в САЩ.

Трите най-големи позиции в портфейла на Mr. Goxx бяха стелар, етер и чилиз, според последния лайвстрийт от офиса на хамстера.

Успехите на Mr. Goxx позволиха на неговия собственик да набере над 12 000 долара от продажбата на тематични NFT-та. Средствата са използвани за създаването на по-голям портфейл за търговия, както и за изграждането на по-голяма и по-добра платформа за търговия.

Съкрушеният от загубата собственик на Mr. Goxx засега не се интересува от продължаването на проекта с криптотърговията с нов домашен любимец.