Обикновено, когато хората решават да променят радикално кариерата си, те се отказват от корпоративна работа в офиса и преследват работата на мечтите си.

Но случаят на Давиде Йовинела е малко по-различен.

Защото той зарязва кариерата си на футболист, която е мечта за милиони хора по света, за да се отдаде на друга, далеч не толкова престижна професия - актьор във филми за възрастни.

Йовинела решава "да окачи бутонките" на 24-годишна възраст, когато за него става ясно, че едва ли ще постигне зашеметяващи успехи във футбола.

По онова време, през 2018 г., Йовинела играе като защитник за отбора от четвърта италианска дивизия Калдио Помиляно, но осъзнава, че не печели достатъчно и че може да се радва на по-висока заплата другаде.

Той кандидатства за роля в порно филм и след успешно прослушване става един от 3000-те актьори, избрани да работят с режисьора Роко Сифреди, който е истинска легенда в тази индустрия.

Йовинела отива в Будапеща, за да посети Академията на Сифредии, и там се сдобива със своя сценичен псевдоним Давиде Монтана, с който се подвизава до ден днешен в Instagram.

„Не е като да си в леглото с партньора си, така че трябва да работиш усилено и да си стабилен“, казва Йовинела за новото си поприще.

През 2018 г. той прекарва известно време в Будапеща, като се надява да подпише договор с някой от местните футболни отбори. Това така и не се случва, но за сметка на това популярността му в света на еротичното кино нараства значително.

Йовинела не е единственият футболист, който е зарязал "зеления килим" за сметка на други занимания.

Един от най-известните примери е Ерик Кантона, който обърна гръб на футбола, за да опита късмета си в актьорската професия. Оказа се, че и там талантът му не е за подценяване.

Бившият вратар на Вердер Бремен и Хофенхайм Тим Визе пък избра да напусне футбола, за да излезе на ринга като боец от кеч федерацията WWE, където стана известен като „Машината“.

Визе направи своя професионален кеч дебют в Мюнхен през ноември 2016 г. в екип с ирландския борец Шеймус и Чезаро (известен още като Клаудио Кастаньоли), за да победи отбора на Примо и Епико (известни като The Shining Stars) и родения във Флорида Бо Далас.