Късметлия спечели джакпот от 426 милиона щатски долара с билет от американската лотария "Мега милиони", предаде Асошиейтед прес.

Печелившият талон е продаден в южната част на Калифорния. Изтеглените в петък вечерта числа в лотарията "Мега милиони" са 3, 16, 25, 44 и 55 и мега топка 13.

Щастливецът е купил билета от бензиностанция в Лос Анджелис. Той все още не се е появил, за да си вземе наградата.

Служители на лотарията казват, че късметлията има една година, за да си получи спечелената сума, като възможностите са две - да прибере джакпота с еднократно плащане, но тогава ще вземе около 293 милиона щатски долара (преди федералните данъци), или цялата обявена сума, но изплащана на вноски за срок от 29 години.

"Винаги е вълнуващо, когато имаме печеливш билет с толкова голям джакпот в Калифорния", заяви Алва Джонсън от ръководството на лотарията. "Това, което го прави особено значим, е, че щатските училища в Калифорния също са голям победител! Събирането на пари за образование е причината, поради която лотарията съществува на първо място и ние много се гордеем с това."

Първоначално беше обявено, че джакпотът е в размер на 421 милиона щатски долара, но стремително нарастващите продажби вдигнаха общата сума до 426 милиона щатски долара, отбелязва Нова телевизия.