БДЖ ще привлича пътниците с добра хигиена, вино и интернет във вагоните.

Това стана ясно от блиц контрола на министъра на транспорта Николай Събев в ресорната парламентарна комисия.

Още от утре щели да се видят първите резултати. Ще върнем хората в жп транспорта, увери той, цитиран от вестник Монитор.

Според него това може да стане с: „Хигиена, хигиена, хигиена." Другото важно нещо, което ще направи влаковете привлекателни: увеличаване на скоростта, интернет и както каза Събев - "с чаша вино във вагон ресторанта" пътниците няма да усещат кога ще стигнат до Бургас.

През лятото тръгва нов нощен влак, който ще обикаля европейските столициEuropean Sleeper ще се движи през нощта по маршрут, който свързва столиците Брюксел, Амстердам, Берлин и Прага

Добри билети от тази година, обеща още той, като министър Събев очаква нови вагони и мотриси. Той се обяви за работеща транспортна система и подчерта, че жп транспортът е приоритет за правителството.

Пощенската услуга няма общо с транспорта. Тази позиция изрази още министърът пред ресорната комисия. Той настоявал пощите да излязат от транспортното ведомство, за да не е в конфликт на интереси и да не се сложи петно върху отбора на промяната, както се изрази той.

Редно било пощите да преминат към вицепремиера Калина Константинова, която, според министъра, имала висока икономическа култура. Правителството на Кирил Петков работи като един отбор, подчерта Николай Събев и увери, че експертизата на всеки ще бъде използвана.