Служителите на Microsoft Corp. ще започнат да се връщат в офисите по-късно този месец, след смущенията в работния процес от близо две години заради COVID-19.

В блогпост от вчера изпълнителният вицепрезидент и главен маркетингов директор на Microsoft Крис Капосела обяви, че служителите на компанията в щата Вашингтон, където е централата на софтуерния гигант, ще преминат към хибриден модел на работа от 28 февруари.

Служителите ще разполагат с 30 дни, за да коригират графиците си.

“Достигането до този етап ни позволява напълно да отворим нашите офиси за служители, посетители и гости. Всички услуги в работния кампус също ще бъдат възобновени,” написа Капосела. “Нашият подход към хибридния модел на работа предвижда гъвкавост на работния график за повечето длъжности и предоставя на служителите възможността да определят как и къде работят най-добре.”

Капосела отдава този ход на подобряващите се здравни условия с отслабването на вълната от варианта омикрон. “Високите нива на ваксинация и намаляващият брой на хоспитализираните и на смъртните случаи са част от това, което ни дава възможност да преминем към този етап на хибридна работа,” казва още той, цитиран от MarketWatch.

Офисите на Microsoft в Сан Франциско също ще отворят напълно от 28 февруари, а другите офиси на компанията в САЩ се очаква да направят същото “с подобряването на условията.”

Бързото разпространение на варианта омикрон в края на миналата година отложи с още повече плановете за завръщане в офиса на редица големи технологични компании, сред които Apple, Google и компанията майка на Facebook - Meta.

Apple и Google отложиха плановете си за завръщане в офиса за неопределен период, докато Meta планира да отвори офисите си напълно на 28 март.