Разположени в топлите лазурни води на Индийския океан, Малдивите гарантират най-белия пясък, мечтателни залези и незабравим подводен свят.

През 2022 г. се отбелязва половин век от откриването на първия курорт в страната, когато гостите трябва да газят през дълбоката до кръста вода, за да излязат на брега.

За щастие, достъпът се е подобрил значително оттогава, като курортите на атолите днес се простират на повече от 800 км океан.

Ето селекция от имоти, подбрани от CNN, които ще бъдат отворени тази година, курорт, който наскоро започва да посреща гости, и друг, претърпял мащабна реновация.

Patina Maldives, Острови Фари

Архипелаг, съставен от четири идилични острова, островите Фари се намират в североизточната част на атола Северен Мале, на 45 минути с лодка или 15 минути с хидроплан от международното летище.
Те са дом на Patina Maldives - нова концепция за настаняване от Capella Hotel Group, която включва 90 съвременни вили и 20 студиа от известния бразилски архитект Марсио Коган.

За разлика от повечето други имоти в този списък, Patina наскоро отвори, така че вече можете да си резервирате почивка. Предлагащи от една до три спални, вилите на плажа и над водата комбинират лукс и убийствени гледки. Ако успеете да се откъснете от басейна, тогава опитайте уелнес пътуванията, кулинарните преживявания, гмуркането и музикалните програми.

Цена: От 1 900 долара за вила на плажа

Oстрови, които ще изчезнат през следващите 80 годиниДо десетилетия те могат да бъдат под водата

Alila Kothaifaru Maldives

Планиран да отвори врати през първата половина на тази година на атола Раа, Alila Kothaifaru Maldives ще разполага с 80 вили на брега и над водата - всички с басейни. Един огромен плюс е техният домашен риф, който гъмжи от морски живот - от елегантни скатове до многоцветни корали. Това със сигурност ще направи курорта привлекателен за гмуркачите.

Хипнотизиращите изгреви и залези са задължителни, а възможностите за хранене ще включват японски ястия и уединени вечери на частен пясъчен бряг за невероятна романтика. Цените все още не са обявени.

Avani+ Fares Maldives Resort

Първият курорт на Малдивите от Avani Hotels & Resorts трябва да отвори врати в средата на 2022 г. в атола Баа, биосферен резерват на ЮНЕСКО. Само на 30 минути пътуване с хидроплан от международното летище Velana, Avani+ Fares Maldives Resort се намира на остров, заобиколен от лагуна, в западната част на резервата.

Уникално и забележително биоразнообразие може да се намери в кораловите рифове край курорта. Гостите ще могат да избират измежду 176 вили и студиа с не по-малко от шест места за хапване и забавление.

Цена: От 650 долара на вечер за студио с една спалня с изглед към океана и закуска

Emerald Faarufushi Resort & Spa

Друг нов петзвезден имот в атола Раа, този път ол инклузив, отваря врати под името Emerald Faarufushi Resort & Spa. Пищният остров от седем хектара сред лагуна от 100 хектара означава, че ще има много място за почивка, било то на сушата или във водата, когато отвори врати през май.

Осемдесет вили в шест категории се стремят да се слеят с естествената среда, изградени с естествени материали, където е възможно. Диамантът в короната са съоръженията за водни спортове и гмуркане, фитнес залата и спортния център. След като сте се поизпотили, отдайте се на гурме ястия в ресторантите, включително Beach Club Grill.

Цена: От 800 долара на вечер за вила

Villa Haven

Ще трябва да изчакате, за да разгледате Villa Haven на атола Южен Ари, тъй като курортът ще отвори врати едва в края на 2022 г. Независимо дали сте почитател на уелнес, гмукане или семейна почивка, 68-те вили и резиденции на брега на океана ще осигурят луксозна база, от която да се насладите на многото преживявания, предлагани от курорта.

Благодарение на буйната растителност на острова, в ресторантите ще ви бъдат сервирани местни кокосови орехи, тропически плодове, зеленчуци и билки, а при изграждането на курорта са използвани устойчиви местни материали.

Цена: От 2 000 долара на вечер

Hilton Maldives Amingiri Resort & Spa

Разположен на остров със същото име, курортът е само на 15 минути път с моторна лодка от летището. В резултат на това няма да отнеме много време на гостите да слязат от самолета и да се потопят в частния си басейн в една от 109-те вили на плажа и над водата.

Шест ресторанта и бара включват Eden - заведениие само за възрастни, специализиран в шампанското и коктейлите с перфектна гледка към залеза, докато Re-Fuel е „зона само за тийнейджъри“.
В СПА центъра масажите за бременни, за младоженци и за двойки са само част от опциите за удължаване на блаженството.

Цена: От 830 долара на вечер със закуска

Conrad Maldives Rangali

Conrad Maldives Rangali, който преживя обширна реновация, празнува своите 25 години в страната. Имотът разполага с първия в света подводен ресторант и първата подводна спалня. За отбелязване на годишнината на курорта са обновени 50 надводни вили, както и три ресторанта и бара. Новите попълнения включват фитнес зала само за възрастни, Majaa Explorers Hub и Furaavaru Teens Club.

Не пропускайте шанса си да поплувате с китови акули и скатове, отправете се на сафари с костенурки или заслепете последователите си в Instagram с круиз с делфини по залез.

Цена: От 1 860 долара на вечер