Анастасия Лена, бивша Мис Украйна, се зарече да брани страната си от руските нашественици, обещавайки, че те "ще умрат на наша земя."

Лена, която представляваше Украйна в конкурса Miss Grand International през 2015 г., пусна видео в Instagram, на което се упражнява с огнестрелно оръжие на стрелбище.

"Тренираме. Нашествениците ще умрат на наша земя! Целият свят ще види това! Почакайте и вижте какво ще се случи," пише Лена.

"Всеки, който иска да се присъедини към защитата на сигурността в Европа, може да дойде и да застане рамо до рамо с украинците срещу нашествениците на 21 век. Попитайте във вашето посолство," пише The Independent.

Правителството на Украйна призова гражданите да се включват в защитата на страната, след като руският президент Владимир Пурин разпореди на армията си да нахлуе.

В Украйна раздават оръжие на всеки, който иска да се бие и учат хората как да приготвят коктейли Молотов след началото на руското нападение в четвъртък.

В коментар към своя снимка в Instagram Лена пише: "Аз не съм в армията, а просто жена, просто нормален човек. Просто човек, като всички в моята страна. Също така от години съм състезател по еърсофт."

Бившата кралица на красотата, която е родена в столицата Киев, продължава: "Ние ще победим!"

Руската армия среща ожесточена съпротива от украинските сили, а войната днес навлиза в шестия си ден.