Nissan проектира мини самоуправляваща се кола, която може да достави купа рамен в ресторант, без да разлее и капка.

e-4ORCE Ramen Counter използва технология, която й позволява да остане стабилна, докато се движи по масата, за да достави храна на гладните посетители, съобщава Daily Mail.

Мини автомобилът е изграден е с плоска тава отгоре, върху която може да се постави купа за супа, докато двойни електрически мотори управляват независимо предните и задните колела.

Производителят на автомобили пусна видео, демонстриращо как e-4ORCE Ramen Counter превозва пълни купи с юфка в ресторант.

Мини колата използва същата технология, като пълноразмерния автомобил Ariya на Nissan, наречена e-4ORCE. Тя е проектирана да подобри управлението, спирането и цялостното шофиране, както и да минимазира прилошаването при движение.

Подобно на Nissan Ariya, автомобилът с размер на кутия за обувки използва технология, вдъхновена от e-4ORCE, и е в състояние да стартира, спира и ускорява, без да нарушава целостта на течния си товар.

Не е ясно колко струва мини самоуправляващият се автомобил или дали ще бъде пуснат в масова продажба в бъдеще.

6 начина, по които сателити с големината на кутия за обувки променят светаСателитите CubeSat представляват малка, но мощна технология

Новата самоуправляваща се кола за доставка на рамен на Nissan не е единственото устройство, представено през последните седмици в тази индустрия. Швейцарски екип работи по Bouebot - робот, който може да приготви идеалното фондю.

Роботът, чиято разработка струва 325 000 долара, налива бяло вино в класическа смес за фондю. След това я разбърква, докато сиренето се разтопи, след което поръсва малко черен пипер за завършек.

Ботът се разработва от екип в Workshop 4.0, базиран в Сиер, който маневрира с него с помощта на контролна подложка. Работата по него продължава близо две години.