Кутията за масло на Тенекиения човек от филма "Магьосникът от Оз" се продава на търг, организиран от базираната в Калифорния аукционна къща GWS Auctions.

Кутията за масло е една от петте, използвани при заснемането на продукцията от 1939 г., базирана на едноименната книга на Лиман Франк Баум.

След снимките тя е подарена на актьора Джак Хейли, който влиза в ролята на Тенекиения човек, пише електронното издание UPI.

„Този ретро реквизит има отличен инвестиционен потенциал, тъй като елементите, направени за легендарния филм, почти никога не се появяват на търгове. Това важи и за костюма на Тенекиения човек, за който се смята, че е изгубен“, се казва в обявата на аукционната къща.

Наддаването за маслената кутия ще започне от 200 000 долара.

Град в Нова Зеландия уволни общинския си магьосникПрез декември тази година той ще получи последната си заплата, която възлиза на 10 400 щатски долара годишно, или около 867 долара на месец

От аукционната къща GWS Auctions съобщават, че кутията с масло в момента е назаем в Музея на киното в Лос Анджелис до ноември. Музеят е заявил интерес да го удължи, ако бъде постигнато споразумение с новия собственик.