Брутално и гадно, върнаха ни в комунизма. Това заяви бившият министър-председател Бойко Борисов, след като беше освободен от ареста.

Той беше посрещнат от симпатизантите на ГЕРБ пред сградата на Главна дирекция Национална полиция.

"Вчера вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени. Разтършуваха цялата къща, дори и кошчетата на децата. Установиха, че няма нищо. Помислих, че си тръгват, а те казаха: "Трябва да ви задържим"", разказа Борисов по повод събитията от вчера вечерта.

По думите му, той, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов са престояли 24 часа в килиите, без да бъдат разпитани.

Борисов след ареста: Върнаха ни в комунизмаТой беше посрещнат от симпатизантите на ГЕРБ пред сградата на Главна дирекция Национална полиция

"Както 1944 година - министър-председателят вика следователите, той се явява свидетел на мафията и на Черепа (Васил Божков, бел. ред.). Започват да пишат, там стоят финансов министър и вътрешен министър, без да имат право. После им казва: "Сега отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства". А по този случай ме разпитваха още ноември месец. Не са ми задавали никакви нови въпроси", заяви Борисов и напусна сградата на ГДНП.

"Дойдоха три патрулки, Охранителна полиция, военни лица, разследващи. Влизането беше по неотложност. Всичко ставаше без да дават обяснения", каза PR-ът на Борисов Севделина Арнаудова.

По думите ѝ, претърсването в нейния дом е започнало към 21:00 ч. и е продължило до 3:00 през нощта.

"Ние нямаме обвинения. Нощта прекарах в ареста на 7-о районно, на стол. Това е мястото за задържане. Мафията си има държава вече", добави още Арнаудова.

По-рано днес стана ясно, че срещу Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов е образувано досъдебно производство за изнудване, извършено в периода 2015 - 2019 година.

Заместник градските прокурори Десислава Петрова и Иво Илиев дадоха брифинг тази вечер, след освобождаването на Борисов от ареста. Петрова заяви, че до момента Васил Божков не е разпитван като свидетел по делото. Извършени са разпити на други лица, някои от които свързани Божков.

"Евентуално повдигане на обвинение в този момент, би било в нарушение на закона", каза още Десислава Петрова, цитирана от Novini.bg.

Повече по темата можете да прочетете тук.