За десета поредна година BILLA България подкрепя каузата на Фондация „Конкордия“, като направи дарение на стойност 10 000 лева.

То ще обезпечи дейности, насочени към социалното и образователно развитие на 10 момичета и момчета, лишени от родителски грижи, на възраст от 7-15 години, които са настанени в Детската къща на организацията в град Божурище.

За период от 6 месеца, сумата ще подсигури провеждането на регулярни образователни занимания, допълнителни арт-работилници, екскурзии с цел опознаване на културните забележителности у нас и планински походи на Витоша.

„В BILLA вярваме, че всяко дете заслужава да расте спокойно в подкрепяща семейна среда и да му бъдат предоставени необходимите възможности за развитие, за да опознае света. Благодарение на сътрудничеството ни с професионалистите от Фондацията „Конкордия“ успяваме да подкрепим десетки младежи. Щастливи сме, че целенасочените ни усилия водят до значими резултати и по-добри условия за живот за младите личности,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Търговската верига е доверен партньор на Фондацията от 2012 г. През изминалата година компанията инвестира 16 000 лв. в полза на дейностите на Детска къща „Конкордия“, които насърчават допълнителното образование, социални умения и комуникация, здравна и психологическа подкрепа на уязвими и малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване.

„Вярваме в способностите и даваме шанс на всяко дете. Те имат нужда да са на точното място, с точните хора, които да окажат необходимата подкрепа. Ние им предоставяме точно това и благодарим на хората и организациите, като BILLA България, които правят мисията ни възможна“, Цветослава Матвеева-Гюрова, ръководител „Детска къща „Конкордия“.

Освен на национално ниво, компанията подкрепя и част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“ в Австрия.