Жителят на американския щат Флорида Рамиро Аланис беше притежател на рекорда на Гинес за най-много гледания на един и същи филм на кино, а сега успя да си върне титлата с 292 посещения на прожекциите на „Спайдърмен: Няма път към дома“.

Аланис поставя рекорд през 2019 г., като успява да изгледа „Отмъстителите: Краят“ 191 пъти.

Неговият рекорд беше подобрен през 2021 г., когато Арно Клайн посещава киносалоните 204 пъти, за да гледа френския филм „Каамелотт“.

От уебсайта на Световните рекорди на Гинес потвърдиха, че Аланис е прекарал приблизително 720 часа, или 30 денонощия, в гледане на най-новия филм от поредицата за Спайдърмен, за да си върне титлата.

По негова оценка той е похарчил около 3 400 долара за билети в рамките на трите месеца между 16 декември 2021 и 15 март 2022 г.

По време на успешния му опит за нов световен рекорд в определен период той гледал по пет прожекции на ден. Продължителността на филма е 2 часа и 28 минути.

Както и при първия случай, когато поставя рекорд, Аланис не е имал право да спи в киносалона, да използва телефона си или да ходи до тоалетна, докато тече филмът. Той твърди, че е било предизвикателство да балансира между желанието си да счупи рекорда отново и да “запаси концентрацията си върху работата и семейството.”

Той също така твърди, че се наложило да пропусне част от посещенията във фитнеса.