Новият хотел на милиардера Ричард Брансън в Майорка трябва да отвори врати през лятото на 2023 г.

Той се намира в Son Bunyola Estate - част от портфолиото на Virgin Limited Edition от луксозни имоти.

Хотелът се помещава в реставрирана сграда от 15 век, като ще може да се похвали с 28 „зашеметяващи“ стаи и апартаменти, плувен басейн „с невероятна гледка към околността“ и два ресторанта, съобщава Daily Mail.

Наречен Son Bunyola Hotel, той „е неразделна част от грандиозното имение от 810 акра“, разположено в региона Сера де Трамунтана - обект на световното наследство на ЮНЕСКО на северозападния бряг на Майорка.

„Хотелът ще запази всички оригинални характеристики на финка (селски имот), връщайки я към живот като зашеметяващ нов хотел в един от най-престижните и защитени райони на региона Трамунтана, заедно с невероятната панорамна гледка към бреговата линия на Средиземно море,“ посочват от Virgin Limited Edition.

Разработването на имота стартира през юни миналата година.

„Това е щателен проект за историческа реконструкция, фокусиран върху съществуващите сгради и структури, използвайки традиционни и местни материали в основата на дизайна на хотела", посочват още от компанията.

„Комбинацията от нов дизайн със съществуващи исторически елементи, като дървени дограми, каменни арки, ковано желязо и варовик, ще помогне за оживяването на хотела, като същевременно гарантира, че историята на финка се демонстрира при всяка възможност.“

Хотелът се състои от главната финка и тафона (мелница), които преди това помещават историческа преса за маслини, както и няколко пристройки. В тях ще са разположени 28-те стаи и апартаменти, включително два Tower Suites – единият от които първоначално е бил средновековна отбранителна кула, построена през 15 век.

Хотелът ще предлага също салони и няколко външни тераси за хранене. В него ще се използват екологични и енергоспестяващи системи.

Virgin Hotels отваря първите си имоти в Европа (снимки)Тази пролет марката ще прескочи Атлантическия океан, правейки своя европейски дебют с два шотландски имота в Единбург и Глазгоу.

Джон Браун, управляващ директор на Virgin Limited Edition, коментира: „Северозападното крайбрежие на Майорка винаги е било много специално място за сър Ричард Брансън и Virgin Limited Edition. Ние сме развълнувани, че имаме възможността да възстановим този красив паметник и да почетем неговата богата история и с нетърпение очакваме да посрещнем още един малък луксозен хотел в нашето портфолио."

Любовта на милиардера към Майорка датира от преди повече от 30 години. Той купува имението Son Bunyola през 1987 г., но го продава през 2002 г., след като му е отказано разрешение за построяване на луксозен бутиков хотел.

През 2015 г., имението Son Bunyola се връща на пазара и магнатът го купува отново за близо 13 млн. евро от двойката, на която го продава 13 години по-рано. То е включено в колекцията на Virgin Limited Edition.

В момента гостите могат да резервират една от трите вили - Sa Punta de S'Aguila, Sa Terra Rotja и Son Balagueret.

Sa Punta de S'Aguila е построена в традиционен майоркански стил и разполага с пет спални със самостоятелна баня, отопляем плувен басейн, кухня, всекидневна и трапезария. Sa Terra Rotja има четири самостоятелни спални и отопляем басейн.

Son Balagueret - най-новата вила, е „традиционна и уединена с четири спални и много място, на което гостите могат да се отпуснат и да се насладят на красивата гледка към Средиземно море“.

Наемните цени на вилите включват всички напитки, ястия, консиерж и домакински услуги и Wi-Fi.

Другите имоти в групата Virgin Limited Edition са Mahali Mzuri в Кения, остров Некер и остров Москито на Британските Вирджински острови, Kasbah Tamadot в Мароко, The Lodge във Verbier в Швейцарските Алпи и Ulusaba и Mont Rochelle в Южна Африка.