Леброн Джеймс отново се присъединява към отбрана компания, но този път не заради представянето си на баскетболното игрище.

Джеймс официално вече е първият състезаващ се играч от НБА, който е милиардер, информира Forbes.

Единствените други състезатели от НБА, които постигат този статут, са Майкъл Джордан и Коби Брайънт, но те стават милиардери, след като прекратяват спортната си кариера.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Антон АндоновКак войната в Украйна и високата инфлация се отразяват на пазара на жилищни имоти в България? Ще охлади ли пазара очакваното повишение на лихвите?

Кевин Дюрант в момента е най-близо от активните състезатели в НБА да последва Леброн Джеймс в клуба на милиардерите.

Неговото лично състояние се оценява на около 580 млн. долара. В интервю за GQ през 2014 г. Джеймс заявява, че това да стане милиардер е една от най-големите му цели.

От Forbes изчисляват, че голяма част от състоянието на Джеймс е под формата на пари в брой и други инвестиции, които съставляват над 500 млн. от богатството. Друга значителна част от състоянието му се дължи на неговата компания SpringHill Company, която стои зад филма „Космически забивки: Нови легенди“ и няколко други популярни проекта.

Част от другите инвестиции, които Джеймс прави през годините и които му помагат да стане милиардер, са във веригата пицарии Blaze Pizza, във Fenway Sports Group, както и в недвижими имоти.

Освен че е първият състезаващ се играч от НБА, който става милиардер, Джеймс също така е единственият активен състезател от отборен спорт в САЩ, който успява да постигне това. Той се присъединява към Тайгър Уудс, Флойд Мейуедър, Кристияно Роналдо, Лионел Меси и Роджър Федерер, които също са милиардери и продължават да се състезават.