Този хотел не е проектиран, за да се наслаждавате на гледка над града или пък към морето. Неговата мисия е съвсем различна.

The PEAK Resort and Spa, продукт на усилията на архитекти от Studio Symbiosis, ще се намира в пустиня в индийския щат Раджастан.

Курортът се състои от вили, които са вкопани в в земята на склон, който събира южните хладни ветрове, за да се пребори с неумолимата жега.



Концепцията на дизайна е вдъхновена от местната архитектура и е модернизирана с хексагонални мотиви. Тази форма е използвана за дворните пространства на вилите, зелените покриви и навесите.

Естествените очертания на склона са продължени, за да се създаде сходна архитектура, според дизайнерите, пише Inhabitat.



Това са 25-те най-добри хотела в ЕвропаOmnia е най -добрият хотел в Европа


За изграждането на вилите е копано минимално - само колкото да бъдат оформени. Така максимално е запазена красотата на природата.

Из целия курорт ще откриете мотива на хексагона. Включително във формата на басейна на всяка вила.



Като строителни материали са използвани кал, скали и други естествени материали. По този начин целият строеж е екологично чист и щадящ природата.

Дори водните басейни са използвани главно заради тяхната естествена функция да охлаждат. Разбира се, и за да бъдат използвани като притегателно място за отдих.