Няма съмнение, че посоката, в която всяка компания и всеки човек трябва да се движи, е все повече действия за опазването на околната ни среда.

Самите потребители вече приемат това за своя мисия и все повече ценят отношението на брандовете към темата, което ги прави по-склонни да пазаруват от компании, споделящи стремежа им за опазване на планетата и едно по-устойчиво бъдеще.

LG Electronics е компания, която дълго време е в челните позиции за екологично отговорни практики и усилено работи в посока за намаляване влиянието на продуктите си върху околната среда чрез адаптиране на дизайна, производството, опаковката и транспортирането, и дори употребата и изхвърлянето им.

Като в същото време намалява значително и емисиите от парниковите газове от дейността на LG по целия свяат.

В резултат от тези усилия много от продуктите на LG са с изключително подобрена енергийна ефективност. Като новите им модели климатици, които лансираха скоро на пазара - LG AP12RK, LG AC12BK и LG DC12RK.

Те са разработени чрез иновативната технология на LG Dual Inverter Compressor™, която отстранява проблема с шума и поддържа желаната температура, като спестява енергия, има по-дълъг живот и осигурява икономично и безшумно охлаждане и отопление.

Благодарение на ефективността на технологията, новите модели са с 70% по-енергийно ефективни и охлаждат с 40% по-бързо. Подобренията по производителността и ефективността на технологията съответно ги прави и по-издръжливи и тихи, осигурявайки максимален комфорт при охлаждането.

На практика това означава, че не само сметките за ток са по-малки, тъй като използваната електроенергия е по-малко, но и LG предотвратява прекомерното замърсяване на околната среда.
Благодарение на трайните услия на LG в опазването на Земята, два от моделите - LG AP09RK и AC12BK, са успешно сертифицирани от Carbon Trust (Великобритания) след измерването на въглеродния им отпечатък.

Новите модели функционират и като два уреда в 1, което ефективно работи за спад на нивата на консуматорството и производствените разходи, които биха били нужни за създаването на изцяло отделен продукт. Благодарение на революционната UVnano™ технология на LG, климатикът премахва 99,99% от бактериите с UV LED светлина, за да поддържа ветрогенериращия вентилатор чист и свеж.

Освен това йонизаторът Plasmaster™Ionizer+ премахва до 99% от прилепналите по повърхностите в дома бактерии. Антиалергенен филтър сертифициран от BAF e поредната стъпка към по-здравословен въздух. Моделите снабдени с този филтър, осигуряват въздух, в който има незначителен брой частици, носещи алергени.

Това не е всичко – всеки модел от линия 2022 на LG има функция за вътрешното почистване, което се осъществява чрез умен режим, който задава автоматично изсушаване на вътрешното пространство и така гарантира безупречна чистота по всяко време.

Благодарение на филтъра за едри прахови частици, който е поставен така, че през него да преминава целият входящ обем от въздух, климатиците на LG имат надеждна бариера на защита и от големия прах, което ги превръщат в идеален продукт за по-чист и по-комфортен дом.

Всички нови модели са съвместими с приложението LG ThinQ ™ и позволяват лесно свързване с климатика от дистанция. Потребителите могат не само да управляват уреда си, но да задават графици и режими на работа, да наблюдават в реално време температурата в помещението, качеството на въздуха, консумацията на енергия, състоянието на филтрите за пречистване.

Така помещението няма да се топли или изстудява излишно и може да се включва само когато потребителят прецени, че е необходимо.

Цялата продуктова линия битови климатици от LG се предлагат с удължена 3 годишна гаранция, така всеки закупен климатик в периода 15 май – 31 декември 2022 г. ще получи 5 години пълна гаранция от производителя LG Electronics.

Разгледайте новите модели климатици на LG на https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika.